Display Menu Menu

Nestlé Professional ile şeflerin buluşmasında Nestlé Kakao tanıtıldı

Çarşamba, July 19, 2017

Nestlé Professional, rengi, kokusu, dokusu ile şeflerin profesyonel mutfaklarda aradığı Kakao’yu 1kg’lik ambalajında satışa sundu.

Tanıtım toplantısında, ürünün arkasındaki 150 yıllık köklü geçmiş, yüzyılı aşkın uzmanlık ve ürünlere adanmış uluslararası tecrübeyi paylaşmak üzere Nestlé Çikolata’nın desteğiyle hazırlanan “Tadı Hep Damakta: Çikolata” belgeselinin şeflere özel gösterimi de Nestlé Professional Türkiye Ülke Müdürü Arzu Alibaz ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin ev dışı tüketim alanında uzman  iş birimi Nestlé Professional, profesyonel mutfaklarda lezzetli pastaların, keklerin, kurabiyelerin, pandispanyaların, çikolatalı tatlı ve dondurmaların, nefis tiramisu ve suflelerin vazgeçilmezi Nestlé Kakao’yu şeflere tanıttı.

Sektörün önde gelen çikolata ve pasta şefleri ile St Regis Otel’de bir aksam yemeğinde bir araya gelen Nestlé Professional Türkiye Ülke Müdürü Arzu Alibaz, Nestlé Kakao’nun, dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi olan Nestlé’nin 150 yıllık köklü geçmişini, yüzyılı aşkın uzmanlığını ve ürünlere adanmış uluslararası tecrübesini yansıttığını belirterek şunları söyledi: “Şeflerimiz istedi biz de yaptık. Nestlé Professional olarak Türkiye’deki 20.yılımızı kutlarken, efsane Nestlé Kakao’yu geri getirdik. Kakaomuz rengi, kokusu, dokusu ile tam da şeflerin profesyonel mutfaklarda ihtiyacı olan bir ürün. 1 kg’lık ambalajda satışa sunduğumuz ürünü şeflerimizin beklentilerine uygun olarak geliştirdik” dedi.

Nestlé Professional, ürünü geliştirirken şeflere mutfakta ihtiyaç duydukları kakaoda ne gibi özellikler aradıklarını sordu. Ardından Nestlé’nin kakao konusundaki uzmanlığı ile seçtiği kakao çekirdeklerinden başlayarak, kakaonun alkelizasyonununa kadar uzanan süreçte gerekli çalışmaları yaparak şeflerin istedikleri özelliklere sahip kakaoyu elde etti.

Nestlé Professional Türkiye Ülke Müdürü Arzu Alibaz, süreci şöyle anlattı; “Doğru kakao çekirdeklerini seçtikten sonra doğru şekilde öğütülüp, kavrulmasıyla istenen o kadifemsi dokuya, nefis kokuya ve aranılan renge ulaştık. Nestlé Kakao’yu geliştirirken uzun bir ar-ge süreci yaşadık, kör testler yapıldı, 20’ye yakın executive şefimiz bize ürün geliştirme konusunda özel destek verdi. Tam kıvamında yağ oranı ile paralel olarak pürüzsüz, parlak, ipeksi bir dokusu, dokunulduğunda kolay şekil alan bir yapısı var Nestlé Kakao’nun . Ağızda dolu dolu, yumuşak ve çok lezzetli bir tat bırakıyor. Operasyonel performansına da ağızdaki performansına da çok güvendiğimiz kaliteli bir ürün.”

Türkiye’de 20. yılını kutlayan Nestlé Professional  ile şefleri bir araya getiren buluşmada çikolatanın yerli tarihiyle ilgili ilk belgesel olan, Nestle Çikolata’nın desteği ile hazırlanan “Tadı Hep Damakta: Çikolata”nın da şeflere özel gösterimi yapıldı.

Nestlé çikolatanın 1900’lü yılların başından bu yana Türkiye’deki hikayesini anlatan belgesel, Osmanlı sarayının resmi çikolata tedarikçisi unvanından başlayarak,  1909’da  Karaköy’de açılan satış ofisi, 1927’de   İstanbul Feriköy’de kurulan ilk Nestlé çikolata fabrikasını konu alıyor.

100 yılı aşkın bir süredir Çikolata’nın Yerli Tarihi’nin kesintisiz parçası olan Nestlé çikolatanın Türkiye’deki öyküsünü anlatan “Tadı Hep Damak’ta: Çikolata” belgeseli, çikolatanın keşfini,  bu topraklara ilk gelişini, yaygınlaşmasını, Osmanlı Sarayı’nda ve toplumda nasıl karşılandığını, Beyoğlu’ndaki serüvenini, zamanla değişen ve çeşitlenen damak tadına göre nasıl evrildiğini ve hangi yöntemlerle hangi tatların elde edildiğini tanıklarıyla ve uzmanlarıyla anlatıyor. “Tadı Hep Damak’ta: Çikolata” belgeseli Türkiye’nin ilk belgesel ve gezi televizyonu İZ TV’de Kasım ayından itibaren yayınlanmaya başlandı.