Display Menu Menu

Çanak Köfte

Maggi Patates Püresi ile köftelerinize lezzetli bir dokunuş...
  • 12 Porsiyon

TARİF

Malzemeler:

500 g az yağlı kıyma
1 g kimyon
2 g karabiber
1 büyük boy soğan
50 g galeta unu
1 diş sarımsak
1 yumurta
2 g Maggi Sebzeli Çeşni
5 ml sıvı yağ


Garnitür için:

Karışık garnitür

 

Kaplama için:

90 g Maggi Patates Püresi
400 ml su
50 g taze kaşar

 

Hazırlanışı:

  1. Köfte malzemesini bir kap içinde karıştırıp iyice yoğurun. Yaklaşık 2 saat dolapta dinlendirin.
  2. Suyu kaynatın ve içerisine kaşarı rendeleyerek ekleyin.
  3. Sonra karıştırıp Maggi Patates Püresi’ni ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Köfte hamurundan bezeler kopartın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp ortalarına parmağınız ile yuva yapın.
  5. Fırın tepsisinde 180 derecede 5 dakika pişirin ve çıkartıp yuvalara garnitür koyun ve üzerlerini püre ile kaplayarak fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişirip servis edin.