Display Menu Menu

Çatlak Kurabiye

Nestlé Docello Dark ile Çatlak Kurabiye hazırlamak artık çok kolay...
  • 6 Porsiyon

TARİF

Malzemeler:

125 g Nestlé Docello Dark 
100 g Nestlé Bitter Kuvertür
210 g un
100 g toz şeker
2 adet yumurta
1 g tuz
5 g vanilya
5 g kabartma tozu
50 g tereyağı
60 g toz fındık
20 g Nestlé Kakao

 

Servis için:

20 g pudra şekeri

 

Hazırlanışı:

  1. Bir kap içinde Nestlé Bitter Kuvertür’ü benmari usulü eritin.
  2. Nestlé Docello Dark ve tereyağı ekleyin.
  3. Diğer malzemeleri bir kap içinde karıştırın.
  4. Her iki karışımı iyice karıştırarak yoğurun ve +4 derece dolapta 30 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenmiş hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
  6. Üzerlerine pudra şekeri dökerek servis edin.

Afiyet olsun.