Display Menu Menu

Çikolatalı Dondurma

Nestlé Docello Bitter Kuvertür ile hazırlayabileceğiniz enfes Çikolatalı Dondurma...

    TARİF

    Malzemeler:

    2 litre süt 
    1 litre sıvı krema 
    18 adet yumurta sarısı 
    10 gr toz vanilya 
    700 gr toz şeker 
    300 gr Nestlé Docello Bitter Kuvertür

     

    Hazırlanışı:

    1. 2 lt süt ve 1 lt sıvı krema bir tencerede kaynatılır.
    2. 10 gr toz vanilya ile birlikte 700 gr toz şeker ilave edilir. 
    3. Bu malzemeler 2 dakika birlikte kaynatılır ve içine 300 gr Nestlé Docello Bitter Kuvertür eklenip ocaktan çekilir.
    4. Bir başka tencerede 18 adet yumurta sarısı çırpılır ve  içine 1 kepçe kaynamış süt - krema karışımından  eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta,  yumurta  ile sıcak  süt karışımını  doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer. 
    5. Kalan sıcak  karışım,  yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır. 
    6. Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir.

    Afiyet olsun.