Display Menu Menu

Çikolatalı Fondü / Dondurma Sosu Tarifi

Çikolatalı Fondü, temelde eritilmiş çikolatalı sosa, meyvelerin batırılması ile yapılan, meyveli-çikolatalı bir çeşit tatlı atıştırmalıktır. 7’den 70’e herkesin sevdiği fondue, bitter çikolata ve sütlü çikolatanın yanında beyaz çikolata ile de hazırlanabilir. Aynı karışım dondurma sosu olarak da kullanılır.

    TARİF

    Malzemeler:

    300 gr Nestlé Professionel Drop Kuvertür veya rendelenmiş Nestlé Professionel Blok Kuvertür ya da Nestlé Professionel Waffle Çikolatalı Sos
    50 gr margarin 
    300 ml sıvı krema
    100 ml süt

     

    Hazırlanışı:

    1. Çikolata benmarie usulu eritilir ve içine 50 gr margarin eklenir.  
    2. Ayrı bir yerde 300 ml sıvı krema ve 100 ml süt  kaynatılır.  
    3. Kaynayan karışımın içine erimiş çikolata ve margarin karışımı eklenir ve kaynatılmaya devam edilir.
    4. Kaynadıktan sonra karışım benmarie şeklinde ılık kalabilecek bir ortamda bekletilir. 
    5. Meyveler ve dondurma ile birlikte servis edilir.

    Afiyet olsun.