Display Menu Menu

Çikolatalı Fondü / Dondurma Sosu

Çikolatalı Fondü, temelde eritilmiş çikolatalı sosa, meyvelerin batırılması ile yapılan, meyveli-çikolatalı bir çeşit tatlı atıştırmalıktır. 7’den 70’e herkesin sevdiği fondue, bitter çikolata ve sütlü çikolatanın yanında beyaz çikolata ile de hazırlanabilir. Aynı karışım dondurma sosu olarak da kullanılır.

TARİF

Malzemeler:

300 gr Nestlé Docello Drop Kuvertür veya rendelenmiş Nestlé Docello Blok Kuvertür ya da Nestlé Docello Waffle Çikolatalı Sos
50 gr margarin 
300 ml sıvı krema
100 ml süt

 

Hazırlanışı:

  1. Çikolata benmarie usulu eritilir ve içine 50 gr margarin eklenir.  
  2. Ayrı bir yerde 300 ml sıvı krema ve 100 ml süt  kaynatılır.  
  3. Kaynayan karışımın içine erimiş çikolata ve margarin karışımı eklenir ve kaynatılmaya devam edilir.
  4. Kaynadıktan sonra karışım benmarie şeklinde ılık kalabilecek bir ortamda bekletilir. 
  5. Meyveler ve dondurma ile birlikte servis edilir.

Afiyet olsun.