1200 ml süt ve 600 gr sıvı krema bir tencerede kaynatılır. İçine 100 gr glikoz şurubu eklenir.
50 gr Nestlé Kakao ile birlikte, 400 gr toz şeker de ilave edilir. 2 dakika birlikte kaynatılır ve ocaktan çekilir.
Bir başka tencerede 9 adet yumurta sarısı çırpılır ve içine 1 kepçe kaynamış süt - krema karışımından eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta, yumurta ile sıcak süt karışımını doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer.
Kalan sıcak karışım, yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır.
Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir.