Display Menu Menu

Labneli Krokanlı Waffle

Nestlé Docello ile Labneli Krokanlı Waffle hazırlamak artık çok kolay...
  • 6 Porsiyon

TARİF

Malzemeler:

150 g un
30 g toz şeker
4 g vanilya
7 g kabartma tozu
30 g tereyağı (eritilmiş)
50 g yoğurt
150 ml süt
1 yumurta
Bir tutam tuz

 

Üzeri için:

300 g Nestlé Docello Waffle
200 g mevsim meyvesi
70 g krokan
50 g labne peyniri

 

Püf noktaları:

Nestlé Docello Waffle'ı %5 oranında fındık yağı ilave ederek incelterek, çikolata şelalesinde kullanabilirsiniz.

Örneğin, 1 kg Nestlé Docello Waffle üzerine 50 g fındık yağı ilave ederek ürünü daha akışkan yapabilirsiniz.

Bu tarifi Nestlé Docello Waffle Dark ile de hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Bir karıştırma kabının içerisine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  2. Ayrı bir kabın içerisinde yumurtayı çırpın.
  3. Çırptığınız yumurtaya, sütü ve yoğurdu ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın.
  4. Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin, karıştırın.
  5. Eritilmiş tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  6. Waffle makinesini 250 derece -270 derece ısıya ayarlayın ve ısıtın.
  7. Isıtılmış ve çok hafif yağlanmış makineye waffle hamurunu azar azar dökün.
  8. İki dakika pişirin.
  9. Pişen waffle’ların üzerine Nestlé Docello Waffle sürün.
  10. Üzerine mevsim meyvelerini yerleştirin.
  11. Krokanları serpin.
  12. Bir kasede labne peynirini çırpma teli ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
  13. İnce uçlu bir sıkma torbasına labne peynirini koyun.
  14. Waffle’ların üzerine ince şeritler halinde sıkarak süsleyin ve servis edin.

Afiyet olsun.