Display Menu Menu

“İyi waffle’ın sırrı hamurunda ve çikolata sosunda!”

Salı, August 1, 2017

“İyi waffle’ın sırrı hamurunda ve çikolata sosunda!” diyen Nestlé Docello Waffle müşterilerimiz, ürünümüzle ilgili övgülerini Gastronomi Dergisi okuyucuları ile paylaştı. Ortaköy Avşar Waffle, Yeşilköy Bitez Dondurma & Waffle ve Kadıköy Sarayı’na sonsuz teşekkürler...

AVŞAR WAFFLE

ORTAKÖY'ÜN LEZZET DURAĞI

Ortaköy denince akla kumpir ve waffle geliyor. Bölgede hemen her işletmenin mönüsünde bu lezzetler yer alsa da bazı mekanlar bu konuda oldukça iddialı. Öne çıkan alternatifler arasında bulunan Avşar Waffle da, hem lezzeti hem de sunumlarıyla misafirlerinden tam not alıyor.

Kapılarını 2000 yılında Avşar Büfe olarak açan mekan, 2005 yılından bu yana kumpir ve waffle’larıyla adından söz ettiriyor. Dünya mutfağı lezzetlerini de mönüsünde bulunduran Avşar Waffle, hem açık hem de kapalı alanında toplam 60 kişiye kadar hizmet verebiliyor. Take away konseptli işletmelerin yanında masada servis hizmetiyle ayrılan mekan, waffle konusunda oldukça iddialı. 

“Nestlé Docello işletmemize nitelik katıyor” 

Çiçek waffle satışı yapan Avşar Waffle, bu ürününü tabakta ya da sandviç olarak misafirlerine sunuyor. Tabakta sunumlarında misafirlerine özel jestler yaparak beğeni kazanan mekan, ürünlerinde kullandığı malzemelerle de kalitesinden ödün vermiyor. Waffle’ı mönülerine kattıktan sonra birçok çikolata markası denediklerini söyleyen mekan sahibi Ahmet Akdere, “İnsanların beynine yer etmiş bir krem çikolata var ve müşterilerimiz sadece marka olduğu için bu talepte bulunuyordu. Biz birçok marka denemesi yaptık. Müşterinin tabağında ürünün geri dönüp dönmemesini gözlemledik. Çikolatasız kaldığımız bir gün marketten Nestlé’nin ürününü aldım. Sonuçtan memnun kalınca direkt Nestlé ile çalışmaya başladık. Bu şekilde Nestlé Docello ile tanıştık. Bize sunduğu ayrıcalıklardan dolayı çok memnunuz. Müşterilerimizin bu ürünü keyifle yendiğini gözlemliyoruz. Nestlé ile çalışıyor olmaktan keyif duyuyoruz. Kısaca Nestlé Docello işletmemize nitelik katıyor” diyor.

                                                       
                                                             Ahmet Akdere
 
 

Waffle hamuruyla bütünleşen kıvam

Her işletme için kullanılan ürünün kalite-fiyat dengesi büyük önem taşır. Nestlé Docello’nun bu konuda çok avantajlı olduğunu söyleyen Akdere, ürün kalitesinin müşteri memnuniyetiyle paralel olduğunu vurguluyor. “Waffle tarifi bir sır değil. Tabii ki her işletmenin kendine has bir tarifi vardır. İçinde kullanılan ürünlerin oranı farklılık gösterebilir. Fakat olmazsa olmaz bazı şeyler vardır. Bunlardan biri hamura aroma veren vanilya, diğeri de kullanılan çikolatadır. Waffle hamuru çikolatasıyla bütünleşmeli. Nestlé Docello ile bunu sağladık” diyerek iyi waffle’ın tanımını da yapan Akdere şunları söylüyor:

“Bizim waffle’ımızın sırrı sevgiden geçiyor. İşimizi çok severek yapıyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise tabakta servis yapabilecek masa düzenimizin olması. Ayrıca ürün sunumlarımızda yaratıcı davranıyoruz. Sunumlarımızla fark yaratıyoruz” diyor. 

“Waffle için en uygun kıvamı sunuyor” 

Nestlé Docello, hem koku hem de kıvam konusunda işletmelerin beğenisini kazanıyor. Bu konuda çok memnun olduklarını dile getiren Akdere, “Waffle yapımında en önemli huşulardan biri çikolatanın sürülebilir olmasıdır. İnsanlar yerken, çikolata çatal ve bıçağa yapışmamalı. Nestlé Docello, bu konuda çok iyi bir kıvam sunuyor. Sunduğu lezzet ise hem bizden hem de müşterilerimizden tam not alıyor” diyor.

 

 
 
 

BİTEZ DONDURMA & WAFFLE

YEŞİLKÖY'DE BODRUM HAVASI ESTİRİYOR

Bodrum’un meşhur markası Bitez Dondurma & Waffle’ın İstanbul’daki tek bayisi Yeşilköy’de bulunuyor. Bölgenin iddialı lezzet duraklarından olan işletme, dondurmaları kadar waffle’larıyla da müdavimlerini oluşturuyor. 

 
 
 

1995 yılında Mehmet, Ahmet ve Ramazan İhtiyar kardeşlerin ilk olarak Bitez köy meydanında hizmete açtığı Bitez Dondurma, taze meyvelerden katkı maddesi olmadan ürettiği dondurmaları Bitez halkına sundu. Daha sonra Türkiye’de yankı uyandıran Bitez Dondurması’nın lezzeti bugün halen Bitez köy meydanında üretim ve hizmetine devam ediyor. Marka, genişlettiği ailesine de aynı lezzetleri taşıyor. Yüzde 100 organik meyvelerden elde edilen Bitez Dondurması’nın meyveleri özenle üretilip toplanıyor, gıda mühendislerinin öncülüğünde müşterilere sunuluyor. Bitez Dondurma 12 ay boyunca hijyenik ve doğal ortamında müşterilerine hizmet veriyor. Bu lezzetlerin İstanbul’daki tek temsilciliği ise Yeşilköy’de bulunuyor. 2013 yılında kapılarını açan Bitez Dondurma & Waffle Yeşilköy Şubesi, Bodrum’da gelen dondurmaları İstanbul’daki lezzet severlerle buluşturuyor.

Her talebe uygun waffle seçeneği

Take away hizmetinin yanında 60 kişinin ağırlanabildiği mekanda 21 çeşit dondurma bulunuyor. En çok da bal badem dondurma tercih ediliyor. Dondurmanın sezonsal bir ürün olmasından dolayı waffle satışı da yaptıklarını söyleyen İşletme Sahibi Oğuz Gezener, “Dondurma kadar waffle’a da ilgi var. Farklı bir waffle sunuyoruz. Belçika usulü waffle yaptık ve çok özel oldu. Waffle özel olduğu için çikolata da özel olsun istedik ve Nestlé ile çalışmayı tercih ettik” diyor. Hamur reçetesi Belçika waffle yapmaya uygun olsa bile taleplere cevap vermek amacıyla çiçek waffle satışı da yapılan mekanda, dondurmalı waffleden sandviç waffle’a kadar birçok seçenek mevcut. Burayı diğer mekanlardan ayıran bir diğer nokta da waffle’ların gofret gibi kıtır kıtır olması… “Bu şekilde daha hafif bir waffle sunmuş oluyoruz” diyen Gezener, “Hamurumuzu günlük yapıyoruz. Bu konuda oldukça hassasız. Kullandığımız ürünleri de özenle seçiyoruz. Belçika waffle’ın özelliği hafif olmasıdır. Nestlé Docello ile hamurumuzun özelliğini öne çıkarıyoruz. Çünkü diğer markalardan daha az yağ oranına sahip ve fındık oranı daha fazla. Waffle’larda yağ tadından çok çikolata tadı öne çıkıyor. Kıvamı da oldukça iyi ve bize büyük fayda sağlıyor” diyor.

 
                         
                                                              Oğuz Gezener

 

Sunumlarda kolaylık sağlayan kıvam

Nestlé Docello’nun kapağı açılır açılmaz etrafa fındık kokusu yayıldığını vurgulayan Gezener, bu durumun çikolata severlerden tam not aldığını söylüyor. Bitez Dondurma & Waffle’ın günlük hamur kullanıyor olması, hafif bir lezzet sunması ve kaliteli malzeme tercih etmesi mekanı öne çıkaran unsurlar arasında… Tüm bu detayların yanında lezzette Nestlé Docello’nun da büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Gezener, “Nestlé’nin bilinen bir kalitesi ve marka güvenilirliği var. Müşterilerimiz de Nestlé kullandığımız için güzel geri dönüşler yapıyorlar. Lezzetiyle işimize olumlu yansımalar yapıyor. Ayrıca kıvamıyla da kolay sürülebiliyor ve sunumlarımızda bize avantaj sağlıyor” diyor.

 

 

 

KADIKÖY SARAYI

ANADOLU YAKASININ LEZZET DURAĞI

Açıldığı günden bu yana müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla beğeni kazanan Kadıköy Sarayı, sunduğu lezzetlerle de adından sıkça söz ettiriyor. Dünya mutfağından örnekler sunan mekanın en iddialı ürünü ise waffle’ları. Misafir taleplerine göre şekillenen waffle’ların en önemli özelliği damakta kalan lezzeti…

 
 
 

2007 yılında kapılarını açan Kadıköy Sarayı, birbirinden özel lezzetleri misafirlerinin beğenisine sunuyor. Dört katlı mekanda 7’den 70’e her yaş grubuna hitap ediliyor. Kahvaltı servisiyle güne başlanılan işletmede günün her saati lezzetli seçenekleri deneyimlemek mümkün. Hem modern hem de klasik detayların göze çarptığı mekanın en üst katı teras, üçüncü katı ise oyun alanı olarak hizmet veriyor. Her kata yemek servisi olduğunu söyleyen İşletme Sahibi Öztürk Çiçek, “Misafir memnuniyeti için her detayı göz önünde bulunduruyoruz. Bu konuda oldukça titiziz” diyor.

 
                           
                                                                 Öztürk Çiçek
 
 

En çok tercih edilen lezzetlerin başında waffle geliyor

Kadıköy Sarayı’nda öne çıkan seçenekler arasında waffle, açık ara önde… Çünkü her üründe olduğu gibi waffle’da da kaliteli ürünler kullanılıyor. Ayrıca hamurlar Brüksel usulü hazırlanıyor. Kadıköy Sarayı açıldığında waffle alanının kiralık olduğunu ve kullanılan ürünlerin kalitesinden dolayı şikayet aldıklarını dile getiren Çiçek, sonrasında waffle alanını da kendi bünyelerine kattıklarını söylüyor. Çiçek, “Bu süreçte Nestlé ile dolaylı yoldan çalışmaya başladık ve sonrasında da direkt Nestlé ile çalıştık. Waffle’larımızda Nestlé Docello kullanıyoruz ve bu üründen oldukça memnunuz. Çünkü Nestlé Docello’nun tadı gerçek anlamda damakta kalıyor. Misafirlerimiz de bu tada alıştı. Herhangi bir değişiklikte bunu fark edip çikolatayı değiştirip değiştirmediğimizi soruyorlar. Haftada 15 kova Nestlé Docello kullanıyoruz” diyor.

“Nestlé Docello’dan çok memnunuz”

Waflle’ın en çok satan ürün olmasındaki en büyük etkenlerden biri olarak gösterilen Nestlé Docello, waffle hamurunun lezzetini öne çıkarıyor. “Meyve, meyvedir. Ama kullanılan çikolata ne kadar kaliteli ise waffle o kadar lezzetli olur” diyen Çiçek, “Hamur reçetemiz ne kadar bize özel olsa da bu lezzeti Nestlé Docello ile tamamladığımız için çok mutluyuz. Nestlé Docello, hem işletme olarak bize avantaj sağlıyor hem de lezzetiyle misafirlerimizi memnun kılıyor” diyor.

 
 
 

Yalnızca Brüksel waffle yapılan Kadıköy Sarayı’nda çiçek waffle satışı bulunmuyor. Bilinen waffle’lara göre daha kalın olmasıyla dikkat çeken Brüksel waffle’ın hamuru da diğerlerinden farklı. Özel bir reçeteyle bu hamuru hazırladıklarını söyleyen Çiçek, “Kendimize özel bir reçete hazırladık. İyi waffle hamurunun topaklanmaması gerekiyor. Ayrıca iyi waffle yerken rahatsızlık vermemeli ve damakta güzel bir tat bırakmalı. Geç tüketilen waffle iyi bir waffle değildir. Waflle’ı iyi yapan en önemli detaylardan biri de çikolatası. Nestlé Docello, hem kıvamı hem de kokusuyla oldukça başarılı. Kokusunu duyan içeri giriyor. Kıvamı sayesinde de sürülebilirliği çok kolay. Normalde çikolataların akışkan olması için bu ürünlere yağ eklenir. Ama Nestlé Docello’da buna gerek duymuyoruz. Kıvamıyla en iyi çalışma ortamını sunuyor” diyor.

*Haberin kaynağı Gastronomi Dergisi Haziran-Temmuz 2017 sayısı