Display Menu Menu

Ekler

NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme ile hazırlayabileceğiniz enfes Ekler!
  • 8 Porsiyon

TARİF

Malzemeler:

400 ml su

1 yemek kasıgı toz seker

Yarım çay kasıgı tuz

200 g tereyagı

240 g un

20 g vanilin

8 yumurta

Dolgusu için:

3 yumurtanın sarısı

70 g toz seker

50 g nisasta

500 ml süt

15 g tereyagı

100 g NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata

Üzeri için:

NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme

NESTLÉ Professionel Pul Sütlü Çikolata

 

Hazırlanışı:

  1. Tencereye suyu, sekeri, tuzu ve tereyagını aktarın.
  2. Yag eriyince üzerine elenmis unu ilave edin.
  3. Hızlı bir sekilde karıstırın.
  4. Hamur tamamen toparlandıgında soguması için mermer bir tezgaha alın.
  5. Hamur iyice soguyunca yumurtaları teker teker ilave ederek mutfak robotunda çırpın.
  6. Elde ettiginiz hamuru düz uç takılmıs sıkma torbasına alın.
  7. Tepsiye aralıklı olarak ekler hamuru boyutunda ince ve uzun olacak sekilde sıkın.
  8. Önceden ısıtılmıs 170oC fırında, 25 dakika pisirin.
  9. Dolgusu için yumurta sarıları ile sekeri iyice çırpın.
  10. Nisastayı ilave edin. 
  11. 1-2 dakika daha çırpın.
  12. Ayrı bir yerde sütü kaynatın.
  13. Yumurta sarılı karısımın içine sütün yarısını ekleyin.
  14. Çırpma teliyle çırpın. Daha sonra kalan sütün içine ekleyin.
  15. Tekrar ocagın üzerine alın. Yogun bir kıvam alana dek pisirin.
  16. Ocaktan alın ve NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata parçalarını ekleyin.
  17. Çikolata iyice eriyene kadar karıstırın. En son tereyagını ilave edin ve tekrar karıstırın.
  18. NESTLÉ Professionel Pul Sütlü Çikolata’yı benmari usulü eritin ve NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme ile karıstırın.
  19. Karısım soguyunca enine ikiye kesin.
  20. Üst kapakları çikolatalı ganaja batırın.
  21. Ters çevirerek ızgara teli üzerinde sogumaya bırakın.
  22. Alt katmanların üzerlerine hazırladıgınız dolgudan sıkın.
  23. Üst kapaklarını da yerlestirip servis yapın.

Afiyet olsun.