Display Menu Menu

Dünya üzerinde 500 üretim merkezi bulunan Nestle, Türkiye’de 1900’lerin başında Karaköy’de açılan ilk şubesi ile Türkiye’yi çikolatayla tanıştırdı.

Türkiye’nin ilk çikolata fabrikasını 1927’de İstanbul Feriköy’de kuran Nestlé, Türkiye’de çikolata ile birçok ilki gerçekleştirdi. İlk fıstıklı çikolata olan Nestle Damak, ilk sürme çikolata Chokella, Nestlé aracılığıyla Türk tüketicisiyle buluştu. Üretimini 1990 yılında Karacabey’deki modern tesislerine taşıyan Nestlé, birçok yeni ürünü ile 100 yılı aşkın süredir Türkiye’nin damak tadına en uygun çikolatasını üretmeye, Türk tüketicisine eşşiz lezzetler sunmaya devam ediyor.