Kruvasan Tarifi

  • Number of servings
    4

Nestlé kalitesiyle özenle hazırlanan Nestlé Professionel Waffle ile evde nefis bir Kruvasan yapmak artık çok kolay!

İçindekiler
Hamuru için
  • 400 g Nestlé Professionel Waffle
  • 250 g soğuk süt
  • 25 g yaş maya
  • 500 g un
  • 2 adet yumurta
  • 12 g tuz
  • 30 g toz şeker
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı ve az su
Tur için
  • 250 g tereyağ
Hazırlık
  • 1
    Mayayı biraz süt ile eritin. Bütün malzemeyi bir kabın içerisine koyun ve açtığınız mayayı ekleyerek sert bir doku elde edene kadar yoğurun.
  • 2
    Yoğurduğunuz hamuru bir streçe sarın ve 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • 3
    Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkarın ve bir bıçak yardımı ile artı şeklinde kesin.
  • 4
    Her bölümünü merdane ile uzatarak kare bir hamur haline getirin.
  • 5
    Orta kısmını kenarlarından biraz yüksek bırakın.
  • 6
    Hamurun orta kısmına tereyağını koyun.
  • 7
    Hamurun kenarlarını merdane ile tereyağının üzerine kapatın.
  • 8
    Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • 9
    Çıkardığınız hamuru uzatarak açın ve üçe katlayın.
  • 10
    Bu şekilde üç tur daha verip dinlendirin (her tur arası en az 20 dakika olmalı).
  • 11
    Turları bittikten sonra 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • 12
    Dinlenen hamuru bir merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında 17 cm uzunluğunda bir tarafı uzun üçgen şeklinde kesin ve içerisine bir bıçak yardımı ile kalın bir şekilde Nestlé Professionel Waffle sürüp hamuru sarın.
  • 13
    Yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak dizin ve tepside mayalandırmaya bırakın.
  • 14
    Mayalanan kruvasanlarınızın üzerine az su ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
  • 15
    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12 dakika pişirin. Afiyet olsun.