Ece Köprülü - Beslenme, Sağlık, ve İyi Yaşam Müdürü
Nestlé Türkiye ailesine 2021 yılında katılmamdan önceki 10 yıllık meslek hayatımda medikal beslenme, kişiye özel beslenme, gıda, kalite gibi bir çok konu üzerinde çeşitli kurumlarda çalıştım.
Beslenme ve gıdalara olan merakım çocukluğumda mutfakta “boyu tezgaha yetişmeyen meraklı yardımcı” konumunda başlayıp, gençliğimde her gittiğim markette etiketleri okumak, ürünlerin nasıl üretildiğini merak etmek ve gıdanın yaşamımız üzerinde ne gibi etkileri olduğunu araştırmakla devam etti. Bu ilgimi profesyonel mesleğime dönüştürdüm ve son 1 senedir Nestlé’de ürünlerin içerikleri, besin değerleri, ürün geliştirilmesi ve iletişimi ile ilgili konularda ekiplerimize destek oluyorum.
Eskiye kıyasla günümüzde bilgiye erişimin kolaylaşması ile insanlar yedikleri ve içtiklerine daha çok dikkat ediyor, ürünlerin içindekiler ve besin değerlerinin ne olduğunu ve nasıl üretildiklerini sorguluyorlar. Bu konularda insanları doğru bilgilendirmek ve yönlendirmek bizim en büyük görevlerimizden biri. Bizimle beraber restoran, otel gibi profesyonel hizmetlerde gıda hizmeti sunanların da burada rolü çok değerli.
Dışarıda gördüğümüz birçok menüde artık daha sağlıklı opsiyonlar görmek mümkün. Ancak dengeli bir beslenme için sağlıklı tariflerin menülerde daha çok yer almasını diliyorum. Beslenme uzmanlarının bilgisi ve şeflerin yaratıcılığı ile gıdaları en faydalı şekilde tüketiciye sunmak bu yolda atılacak güzel bir adım olacaktır.