Çikolatalı Fondü / Dondurma Sosu Tarifi
Çikolatalı Fondü, temelde eritilmiş çikolatalı sosa, meyvelerin batırılması ile yapılan, meyveli-çikolatalı bir çeşit tatlı atıştırmalıktır. 7’den 70’e herkesin sevdiği fondue, bitter çikolata ve sütlü çikolatanın yanında beyaz çikolata ile de hazırlanabilir. Aynı karışım dondurma sosu olarak da kullanılır.
İçindekiler
Malzemeler
- 300 gr Nestlé Professionel Drop Kuvertür veya rendelenmiş Nestlé Professionel Blok Kuvertür ya da Nestlé Professionel Waffle Çikolatalı Sos
- 50 gr margarin
- 300 ml sıvı krema
- 100 ml süt
Hazırlık
-
1Çikolata benmarie usulu eritilir ve içine 50 gr margarin eklenir.
-
2Ayrı bir yerde 300 ml sıvı krema ve 100 ml süt kaynatılır.
-
3Kaynayan karışımın içine erimiş çikolata ve margarin karışımı eklenir ve kaynatılmaya devam edilir.
-
4Kaynadıktan sonra karışım benmarie şeklinde ılık kalabilecek bir ortamda bekletilir.
-
5Meyveler ve dondurma ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.