Kakaolu Dondurma Tarifi

Nestlé Kakao ile hazırlayabileceğiniz lezzetli mi lezzetli Kakaolu Dondurma...

İçindekiler
Malzemeler
  • 1200 ml inek veya manda sütü
  • 600 gr sıvı krema
  • 100 gr glikoz şurubu
  • 400 gr toz şeker
  • 9 yumurta sarısı
  • 50 gr Nestlé Kakao
Hazırlık
  • 1
    1200 ml süt ve 600 gr sıvı krema bir tencerede kaynatılır. İçine 100 gr glikoz şurubu eklenir.
  • 2
    50 gr Nestlé Kakao ile birlikte, 400 gr toz şeker de ilave edilir. 2 dakika birlikte kaynatılır ve ocaktan çekilir.
  • 3
    Bir başka tencerede 9 adet yumurta sarısı çırpılır ve içine 1 kepçe kaynamış süt - krema karışımından eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta, yumurta ile sıcak süt karışımını doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer.
  • 4
    Kalan sıcak karışım, yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır.
  • 5
    Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir. Afiyet olsun.