Çikolatalı Dondurma Tarifi
Nestlé Professionel llo Bitter Kuvertür ile hazırlayabileceğiniz enfes Çikolatalı Dondurma...
İçindekiler
Malzemeler
- 2 litre süt
- 1 litre sıvı krema
- 18 adet yumurta sarısı
- 10 gr toz vanilya
- 700 gr toz şeker
- 300 gr Nestlé Professionel Bitter Kuvertür
Hazırlık
-
12 lt süt ve 1 lt sıvı krema bir tencerede kaynatılır.
-
210 gr toz vanilya ile birlikte 700 gr toz şeker ilave edilir.
-
3Bu malzemeler 2 dakika birlikte kaynatılır ve içine 300 gr Nestlé Professionel Bitter Kuvertür eklenip ocaktan çekilir.
-
4Bir başka tencerede 18 adet yumurta sarısı çırpılır ve içine 1 kepçe kaynamış süt - krema karışımından eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta, yumurta ile sıcak süt karışımını doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer.
-
5Kalan sıcak karışım, yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır.
-
6Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir. Afiyet olsun.