Çikolatalı Dondurma Tarifi

Nestlé Professionel llo Bitter Kuvertür ile hazırlayabileceğiniz enfes Çikolatalı Dondurma...

İçindekiler
Malzemeler
  • 2 litre süt
  • 1 litre sıvı krema
  • 18 adet yumurta sarısı
  • 10 gr toz vanilya
  • 700 gr toz şeker
  • 300 gr Nestlé Professionel Bitter Kuvertür
Hazırlık
  • 1
    2 lt süt ve 1 lt sıvı krema bir tencerede kaynatılır.
  • 2
    10 gr toz vanilya ile birlikte 700 gr toz şeker ilave edilir.
  • 3
    Bu malzemeler 2 dakika birlikte kaynatılır ve içine 300 gr Nestlé Professionel Bitter Kuvertür eklenip ocaktan çekilir.
  • 4
    Bir başka tencerede 18 adet yumurta sarısı çırpılır ve içine 1 kepçe kaynamış süt - krema karışımından eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta, yumurta ile sıcak süt karışımını doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer.
  • 5
    Kalan sıcak karışım, yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır.
  • 6
    Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir. Afiyet olsun.