Espresso Mojito Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazırlık zamanı
    10 min
  • Zorluk
    Orta
  • Number of servings
    1

Taze narenciye ve nanenin ferahlatıcı etkisinin Brezilya Kolombiya harmanı NESCAFÉ Superiore çekirdek kahvesiyle birleşmesi sonucunda ortaya enfes bir espresso çıkardık. Bu benzersiz espresso ile sofranıza Küba ve İtalya melezi nefis bir içecek olan espresso mojito’yu getiriyoruz. Espresso ile hazırlanabilecek daha fazla alternatif içecek seçenekleri arayanları ise espresso tonik tarifi ve espresso tiramisu tarifi ile buluşturuyoruz.  

Espresso mojito nasıl yapılır öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: 

İçindekiler
Espresso Mojito Tarifi Malzemeleri
  • Espresso mojito malzemeleri aşağıdaki gibidir:
  • Espresso
  • 10 ml mojito şurubu
  • Misket Limonu
  • Esmer Şeker
  • Soda
  • Taze nane yaprakları
Süslemek için:
  • Toz şeker
  • Pudra şekeri
  • Portakal dilimleri
  • Lime (misket limonu) dilimleri
Hazırlık
  • 1
    Espresso mojito yapımı için bir shaker’ın içerisine esmer şekeri, taze nane yapraklarını, karpuz dilimi şeklinde kesilmiş yarım misket limonunu, kalan yarım misket limonunun suyunu ve mojito şurubunu alın ve bir havan tokmağı yardımıyla iyice ezin.
  • 2
    Hazırladığınız bu karışıma 3 küp buz ekleyin.
  • 3
    Makinenizin “espresso” tuşuna basın ve bir bardağa kahvenizi alın. Espressonuzu shaker’a ekledikten sonra tüm malzemeler birbiri ile iyice karışana dek çalkalayın.
  • 4
    Espresso mojitonuzu servis edeceğiniz bardağın kenarını pudra şekerine veya toz şekere batırarak süsleyin.
  • 5
    Bardağın içerisine kırılmış buz parçalarını tepeleme olacak şekilde ekleyin.
  • 6
    Shaker içindeki karışımı bardağa bir süzgeç yardımıyla süzerek dökün.
  • 7
    Üzerine soda ekleyin.
  • 8
    Portakal dilimleri ve lime dilimleri ile süsleyin. Espresso mojito’nuz hazır. Afiyet olsun.

Espresso Mojito Tarifi Püf Noktaları

Espresso mojito tarifini hazırlarken içerisine esmer şeker yerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.Pudra şekeri daha ince kristalli bir yapıda olduğu için daha hızlı çözünür ve içeceğinize daha homojen olarak dağılabilir.

Espresso mojito tarifini servis ederken hızlıca soğutulmuş bir bardak elde etmek için bardağınızı ıslattıktan sonra buzluğa atarsanız çok daha kısa sürede soğur ve üstündeki buz katmanı servis ederken daha şık bir sunum sağlar.

Espresso mojito tarifinin lezzeti kullandığınız kahvenin kalitesine ve aromasına bağlıdır. Yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden elde edilmiş bir kahve kullanmanız içim keyfinizi arttıracaktır. Ayrıca mojito aroması için kullanacağınız mojito şurubu da yine aynı şekilde kaliteli ve taze olmalıdır. Espresso mojitonuzu hazırlarken farklı marka mojito şuruplarını deneyerek sizin için en doğru olanı zaman içerisinde bulabilirsiniz.

Espresso mojitonuzu hazırlamaya başlamadan önce mojito şurubunu da soğutmuş olmanız daha uygun olacaktır.

Espresso mojito tarifini çoğaltmak için tüm malzemeleri aynı oranlarda arttırabilirsiniz.
 

İÇECEK TARİFLERİ

sddefault

Espresso Mojito Tarifi Kaç Dakikada Hazırlanır?

NESCAFÉ makine çözümleri ve bir shaker yardımıyla hazırlanan espresso mojito pişirme süresi olmayan bir tariftir. Espresso mojito yapılışı yaklaşık olarak 10 dakikadır. 

Espresso Mojito Tarifi Servis Önerisi

Espresso mojito tarifi soğuk olarak ve soğutulmuş bir bardakta servis edilmelidir. Ağzı genişçe bir bardak kullanırsanız servis ederken süslemeniz de daha kolay olacaktır.

Espresso Mojito Tarifi Yanına Ne Gider?

Espresso mojito tarifini ferahlatıcı bir günsonu içeceği olarak servis edebilirsiniz. Yanında tuzlu ya da hafif tatlı atıştırmalıklarla uyum sağlayacaktır.

Espresso Mojito Tarifi Nereye Özgü?

Geleneksel bir Küba kokteyli olan mojito ve klasik bir İtalyan kahvesi olan espresso bu enfes tarifte birleşiyor ve ortaya yeni ve özgün bir lezzet çıkıyor. Mojito geleneksel olarak alkollü bir kokteyl olarak hazırlanır ancak espresso mojito tarifinde alkol yerine mojito şurubu kullanılarak aroma verilir. 1980’lerin sonlarında kendisine Küba’dan Amerika’ya oradan da tüm dünyaya açılan mojito bu tarifte İtalyanların espressosu ile birleşip damaklarda şenlik yaratıyor.