Çikolatalı Fondü / Dondurma Sosu Tarifi

Çikolatalı Fondü, temelde eritilmiş çikolatalı sosa, meyvelerin batırılması ile yapılan, meyveli-çikolatalı bir çeşit tatlı atıştırmalıktır. 7’den 70’e herkesin sevdiği fondue, bitter çikolata ve sütlü çikolatanın yanında beyaz çikolata ile de hazırlanabilir. Aynı karışım dondurma sosu olarak da kullanılır.

İçindekiler
Malzemeler
  • 300 gr Nestlé Professionel Drop Kuvertür veya rendelenmiş Nestlé Professionel Blok Kuvertür ya da Nestlé Professionel Waffle Çikolatalı Sos
  • 50 gr margarin
  • 300 ml sıvı krema
  • 100 ml süt
Hazırlık
  • 1
    Çikolata benmarie usulu eritilir ve içine 50 gr margarin eklenir.
  • 2
    Ayrı bir yerde 300 ml sıvı krema ve 100 ml süt kaynatılır.
  • 3
    Kaynayan karışımın içine erimiş çikolata ve margarin karışımı eklenir ve kaynatılmaya devam edilir.
  • 4
    Kaynadıktan sonra karışım benmarie şeklinde ılık kalabilecek bir ortamda bekletilir.
  • 5
    Meyveler ve dondurma ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.