Kakaolu Dondurma Tarifi
Nestlé Kakao ile hazırlayabileceğiniz lezzetli mi lezzetli Kakaolu Dondurma...
İçindekiler
Malzemeler
- 1200 ml inek veya manda sütü
- 600 gr sıvı krema
- 100 gr glikoz şurubu
- 400 gr toz şeker
- 9 yumurta sarısı
- 50 gr Nestlé Kakao
Hazırlık
-
11200 ml süt ve 600 gr sıvı krema bir tencerede kaynatılır. İçine 100 gr glikoz şurubu eklenir.
-
250 gr Nestlé Kakao ile birlikte, 400 gr toz şeker de ilave edilir. 2 dakika birlikte kaynatılır ve ocaktan çekilir.
-
3Bir başka tencerede 9 adet yumurta sarısı çırpılır ve içine 1 kepçe kaynamış süt - krema karışımından eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta, yumurta ile sıcak süt karışımını doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer.
-
4Kalan sıcak karışım, yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır.
-
5Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir. Afiyet olsun.