Kruvasan Tarifi
Nestlé kalitesiyle özenle hazırlanan Nestlé Professionel Waffle ile evde nefis bir Kruvasan yapmak artık çok kolay!
İçindekiler
Hamuru için
- 400 g Nestlé Professionel Waffle
- 250 g soğuk süt
- 25 g yaş maya
- 500 g un
- 2 adet yumurta
- 12 g tuz
- 30 g toz şeker
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı ve az su
Tur için
- 250 g tereyağ
Hazırlık
-
1Mayayı biraz süt ile eritin. Bütün malzemeyi bir kabın içerisine koyun ve açtığınız mayayı ekleyerek sert bir doku elde edene kadar yoğurun.
-
2Yoğurduğunuz hamuru bir streçe sarın ve 20 dakika buzdolabında bekletin.
-
3Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkarın ve bir bıçak yardımı ile artı şeklinde kesin.
-
4Her bölümünü merdane ile uzatarak kare bir hamur haline getirin.
-
5Orta kısmını kenarlarından biraz yüksek bırakın.
-
6Hamurun orta kısmına tereyağını koyun.
-
7Hamurun kenarlarını merdane ile tereyağının üzerine kapatın.
-
8Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
-
9Çıkardığınız hamuru uzatarak açın ve üçe katlayın.
-
10Bu şekilde üç tur daha verip dinlendirin (her tur arası en az 20 dakika olmalı).
-
11Turları bittikten sonra 4 saat buzdolabında dinlendirin.
-
12Dinlenen hamuru bir merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında 17 cm uzunluğunda bir tarafı uzun üçgen şeklinde kesin ve içerisine bir bıçak yardımı ile kalın bir şekilde Nestlé Professionel Waffle sürüp hamuru sarın.
-
13Yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak dizin ve tepside mayalandırmaya bırakın.
-
14Mayalanan kruvasanlarınızın üzerine az su ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
-
15Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12 dakika pişirin. Afiyet olsun.