Unsuz Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Nestlé Professionel Drop Kuvertür ile hazırlayabileceğiniz enfes Unsuz Çikolatalı Kurabiye..
İçindekiler
Malzemeler
- 150 gr Nestlé Professionel Drop Kuvertür veya rendelenmiş Nestlé Professionel Blok Kuvertür
- 3 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
- 200 ml su bardağı pudra şekeri
- 70 gr Nestlé Kakao
- 50 gr mısır nişastası
- 1 tutam tuz
- 100 gr pudra şekeri (üzerine elmek için)
Hazırlık
-
1150 gr Nestlé Professionel Kuvertür benmari usulü eritilir ve soğutulur.
-
2Bir kasede yumurta beyazı, tuz ile birlikte köpürtülür, içerisine pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edilir.
-
3Homojen bir kıvam elde edilince Nestlé Kakao, mısır nişastası ve eritilen kuvertür eklenir ve birlikte hamur haline gelinceye kadar yoğurulur.
-
4Hamura istenilen şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
-
5180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirilir.
-
6Pişen kurabiyelerin üzerine fırından çıktıktan sonra pudra şekeri eleyip bu şekilde servis de edebilirsiniz. Afiyet olsun.