Baton Waffle Tarifi

  • Number of servings
    6

Nestlé Professionel ile Baton Waffle hazırlamak artık çok kolay...

İçindekiler
Malzemeler
  • 150 g un
  • 30 g toz şeker
  • 4 g vanilya
  • 7 g kabartma tozu
  • 30 g tereyağı (eritilmiş)
  • 50 g yoğurt
  • 150 ml süt
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
Üzeri için
  • 300 g Nestlé Professionel Waffle
  • 200 g pirinç fındık
Hazırlık
  • 1
    Bir karıştırma kabının içerisine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  • 2
    Ayrı bir kabın içerisinde yumurtayı çırpın.
  • 3
    Çırptığınız yumurtaya, sütü ve yoğurdu ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın.
  • 4
    Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin, karıştırın.
  • 5
    Eritilmiş tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • 6
    Waffle makinesini 250 derece -270 derece ısıya ayarlayın ve ısıtın.
  • 7
    Isıtılmış ve çok hafif yağlanmış makineye waffle hamurunu azar azar dökün.
  • 8
    İki dakika pişirin.
  • 9
    Waffle’ları yuvarlak şekilde kesin.
  • 10
    Bambu çubuklara dizin.
  • 11
    Çubuklardaki waffle’ların üzerine kaşık yardımıyla Nestlé Docello Waffle gezdirin.
  • 12
    Pirinç fındığa bulayın ve servis edin. Afiyet olsun.

Nestlé Professionel Waffle'ı %5 oranında fındık yağı ilave ederek incelterek, çikolata şelalesinde kullanabilirsiniz.

Örneğin, 1 kg Nestlé Professionel Waffle üzerine 50 g fındık yağı ilave ederek ürünü daha akışkan yapabilirsiniz.

Bu tarifi Nestlé Professionel Waffle Dark ile de hazırlayabilirsiniz.