Cheesecake Tarifi

  • Number of servings
    8

Nestlé kalitesiyle özenle hazırlanan toz karışımlar ve yaratıcı tarifler ile evde nefis bir Chokellalı Cheesecake yapmak artık çok kolay!

İçindekiler
Kreması için
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 100 g toz şeker
  • 50 g un
  • 115 g süt
  • 115 g krema
  • 250 g Labne peyniri
  • 1 adet yumurta
Tabanı için
  • 120 g yulaflı bisküvi
  • 40 g tereyağı
Üzeri için
  • 200 g Nestlé Chokella
  • 20 g Antep fıstığı
  • 20 g krema
Hazırlık
  • 1
    Bir kabın içerisine limon ve portakalın kabuğunu rendeleyin.
  • 2
    Rendelediğiniz kabukları toz şeker ile birbirine yedirin.
  • 3
    Hazırladığınız karışımın içerisine unu ilave edin ve elinizle karıştırın.
  • 4
    Başka bir kabın içerisinde bir mikser yardımı ile sırayla sütü, kremayı, Labne (mascarpone) peynirini ve yumurtayı ekleyerek çırpın.
  • 5
    Çırptığınız karışımın içerisine un ve şekerli karışımı ilave edin.
  • 6
    Başka bir kabın içerisine bisküvileri kırın ve ezin.
  • 7
    Tereyağını bir tencerenin içerisinde ocakta eritin.
  • 8
    Erittiğiniz tereyağını, ezdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün ve elinizle yoğurun.
  • 9
    Bir pasta kalıbının alt kısmını yağlı kağıt ile kenarlarından sıkıca kapatın ve hazırladığınız bisküvili karışımla 2 cm kalınlığında bir taban oluşturun.
  • 10
    Bu tabanı bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız cheesecake karışımını dökün.
  • 11
    Bu tepsiyi fırınınızın en alt taban kısmına koyun.
  • 12
    Tepsinin içerisine kalıbın yarısına gelecek şekilde sıcak su koyun ve önceden ısıttığınız fırında 130 derecede 3 saat pişirin.
  • 13
    1-1,5 saat sonra çökme ve çatlamayı engellemek için fırınınızın kapağını açın ve kapatın.
  • 14
    Bu işlemi birkaç kez aralıklı olarak pişene kadar uygulayın.
  • 15
    Cheesecake’inizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  • 16
    Kremayı bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın.
  • 17
    Bir kabın içerisine Nestlé Chokella koyun.
  • 18
    Isıttığınız kremayı üzerine dökün ve karıştırın.
  • 19
    Sosunuzu arada karıştırarak soğutun.
  • 20
    Soğuyan sosunuzu Cheesecake’iniz soğuduktan sonra üzerine dökün ve sos donana kadar (yaklaşık 3-4 saat) buzdolabında bekletin.
  • 21
    Dolaptan çıkardığınız Cheesecake’i kalıbından çıkarın ve üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin. Afiyet olsun.