Çikolatalı Pasta Tarifi
NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata ile hazırlayabileceğiniz enfes Çikolatalı Pasta!
İçindekiler
Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 175 g toz seker
- 100 g un
- 5 g vanilin
- Bir tutam tuz
- 25-30 g NESTLÉ Kakao
Ara katmanları için
- NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata
- 400 g NESTLÉ Professionel Kuvertür Bitter Çikolata
- 700 ml NESTLÉ Krema
Kenarları ve üzeri için
- NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata
- 250 g NESTLÉ Krema
- 350 g NESTLÉ Professionel Kuvertür Bitter Çikolata
Hazırlık
-
1Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ve şekerin yarısını ekleyin ve iyice çırpın.
-
2Yumurta sarılarına kalan şekeri ve vanilini ilave edin ve çırpın. Her iki malzemeyi spatula ile karıştırarak birbirine yedirin.
-
3Unu, kabartma tozunu ve NESTLÉ Kakao’yu ilave edip karıştırın.
-
4Hamuru yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün.
-
5Önceden ısıtılmış 180 C ayarlı fırında, 35-45 dakika pişirin. Fırından alın.
-
6Soğuyunca enine üç eşit parçaya bölün.
-
7Kreması için NESTLÉ Krema’yı ocağın üzerine alın. Kısık ateste krema ısınınca ocaktan alın ve bıçakla kıydıgınız NESTLÉ Professionel Kuvertür Bitter Çikolata ve NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata’yı ilave edin.
-
8Pütürsüz ve akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Karışımı arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam alana dek soğutun.
-
9Karışım soğuyunca mikserle rengi açılana kadar çırpın.
-
10Pastayı, aralarına ve en son katına, hazırladıgınız kremadan spatula ile yayıp üç kat olacak sekilde tamamlayın.
-
11Üzeri için 250 g NESTLÉ Krema’yı kısık ateşte ısıtın.
-
12Krema ısınınca ocaktan alın.
-
13Bıçakla ufak parçalara ayırdığınız NESTLÉ Professionel Kuvertür Bitter Çikolata’yı ekleyin.
-
14Eriyip pütürsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar karıştırın.
-
15Soğutup pastanın üzerine dökün.
-
16En son rendelediginiz NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata’dan, üzerine ve kenarlarına yapışacak şekilde serpin. Afiyet olsun.