Ekler
NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme ile hazırlayabileceğiniz enfes Ekler!
İçindekiler
Malzemeler
- 400 ml su
- 1 yemek kasıgı toz seker
- Yarım çay kasıgı tuz
- 200 g tereyagı
- 240 g un
- 20 g vanilin
- 8 yumurta
Dolgusu için
- 3 yumurtanın sarısı
- 70 g toz seker
- 50 g nisasta
- 500 ml süt
- 15 g tereyagı
- 100 g NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata
Üzeri için
- NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme
- NESTLÉ Professionel Pul Sütlü Çikolata
Hazırlık
-
1Tencereye suyu, sekeri, tuzu ve tereyagını aktarın.
-
2Yag eriyince üzerine elenmis unu ilave edin.
-
3Hızlı bir sekilde karıstırın.
-
4Hamur tamamen toparlandıgında soguması için mermer bir tezgaha alın.
-
5Hamur iyice soguyunca yumurtaları teker teker ilave ederek mutfak robotunda çırpın.
-
6Elde ettiginiz hamuru düz uç takılmıs sıkma torbasına alın.
-
7Tepsiye aralıklı olarak ekler hamuru boyutunda ince ve uzun olacak sekilde sıkın.
-
8Önceden ısıtılmıs 170oC fırında, 25 dakika pisirin.
-
9Dolgusu için yumurta sarıları ile sekeri iyice çırpın.
-
10Nisastayı ilave edin.
-
111-2 dakika daha çırpın.
-
12Ayrı bir yerde sütü kaynatın.
-
13Yumurta sarılı karısımın içine sütün yarısını ekleyin.
-
14Çırpma teliyle çırpın. Daha sonra kalan sütün içine ekleyin.
-
15Tekrar ocagın üzerine alın. Yogun bir kıvam alana dek pisirin.
-
16Ocaktan alın ve NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata parçalarını ekleyin.
-
17Çikolata iyice eriyene kadar karıstırın. En son tereyagını ilave edin ve tekrar karıstırın.
-
18NESTLÉ Professionel Pul Sütlü Çikolata’yı benmari usulü eritin ve NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme ile karıstırın.
-
19Karısım soguyunca enine ikiye kesin.
-
20Üst kapakları çikolatalı ganaja batırın.
-
21Ters çevirerek ızgara teli üzerinde sogumaya bırakın.
-
22Alt katmanların üzerlerine hazırladıgınız dolgudan sıkın.
-
23Üst kapaklarını da yerlestirip servis yapın. Afiyet olsun.