Ekler

  • Number of servings
    8

NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme ile hazırlayabileceğiniz enfes Ekler!

İçindekiler
Malzemeler
  • 400 ml su
  • 1 yemek kasıgı toz seker
  • Yarım çay kasıgı tuz
  • 200 g tereyagı
  • 240 g un
  • 20 g vanilin
  • 8 yumurta
Dolgusu için
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 70 g toz seker
  • 50 g nisasta
  • 500 ml süt
  • 15 g tereyagı
  • 100 g NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata
Üzeri için
  • NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme
  • NESTLÉ Professionel Pul Sütlü Çikolata
Hazırlık
  • 1
    Tencereye suyu, sekeri, tuzu ve tereyagını aktarın.
  • 2
    Yag eriyince üzerine elenmis unu ilave edin.
  • 3
    Hızlı bir sekilde karıstırın.
  • 4
    Hamur tamamen toparlandıgında soguması için mermer bir tezgaha alın.
  • 5
    Hamur iyice soguyunca yumurtaları teker teker ilave ederek mutfak robotunda çırpın.
  • 6
    Elde ettiginiz hamuru düz uç takılmıs sıkma torbasına alın.
  • 7
    Tepsiye aralıklı olarak ekler hamuru boyutunda ince ve uzun olacak sekilde sıkın.
  • 8
    Önceden ısıtılmıs 170oC fırında, 25 dakika pisirin.
  • 9
    Dolgusu için yumurta sarıları ile sekeri iyice çırpın.
  • 10
    Nisastayı ilave edin.
  • 11
    1-2 dakika daha çırpın.
  • 12
    Ayrı bir yerde sütü kaynatın.
  • 13
    Yumurta sarılı karısımın içine sütün yarısını ekleyin.
  • 14
    Çırpma teliyle çırpın. Daha sonra kalan sütün içine ekleyin.
  • 15
    Tekrar ocagın üzerine alın. Yogun bir kıvam alana dek pisirin.
  • 16
    Ocaktan alın ve NESTLÉ 1927 Kuvertür Sütlü Çikolata parçalarını ekleyin.
  • 17
    Çikolata iyice eriyene kadar karıstırın. En son tereyagını ilave edin ve tekrar karıstırın.
  • 18
    NESTLÉ Professionel Pul Sütlü Çikolata’yı benmari usulü eritin ve NESTLÉ Professionel Kakaolu Ezme ile karıstırın.
  • 19
    Karısım soguyunca enine ikiye kesin.
  • 20
    Üst kapakları çikolatalı ganaja batırın.
  • 21
    Ters çevirerek ızgara teli üzerinde sogumaya bırakın.
  • 22
    Alt katmanların üzerlerine hazırladıgınız dolgudan sıkın.
  • 23
    Üst kapaklarını da yerlestirip servis yapın. Afiyet olsun.