Kanepe Waffle Tarifi

  • Number of servings
    6

Nestlé Professionel ile Kanepe Waffle hazırlamak artık çok kolay...

İçindekiler
Malzemeler
  • 150 g un
  • 30 g toz şeker
  • 4 g vanilya
  • 7 g kabartma tozu
  • 30 g tereyağı (eritilmiş)
  • 50 g yoğurt
  • 150 ml süt
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
Üzeri için
  • 200 g Nestlé Professionel Waffle
  • 1 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 100 g üzüm
  • 100 g ananas
Hazırlık
  • 1
    Bir karıştırma kabının içerisine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  • 2
    Ayrı bir kabın içerisinde yumurtayı çırpın.
  • 3
    Çırptığınız yumurtaya, sütü ve yoğurdu ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın.
  • 4
    Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin, karıştırın.
  • 5
    Eritilmiş tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • 6
    Waffle makinesini 250 derece - 270 derece ısıya ayarlayın ve ısıtın.
  • 7
    Isıtılmış ve çok hafif yağlanmış makineye waffle hamurunu azar azar dökün.
  • 8
    İki dakika pişirin.
  • 9
    Pişen waffle’ların üzerine Nestlé Docello Waffle sürün.
  • 10
    Küçük kareler halinde kesin.
  • 11
    Muzun ve kivinin kabuğunu soyun.
  • 12
    Ananas ve kiviyi küp küp doğrayın.
  • 13
    Hazırladığınız waffle’ların üzerine birer adet doğranmış ve dilimlenmiş muz ve kivi yerleştirin.
  • 14
    Üzüm ve ananası kürdanla beraber kanepelere tutturup servis edin. Afiyet olsun.

Nestlé Professionel Waffle'ı %5 oranında fındık yağı ilave ederek incelterek, çikolata şelalesinde kullanabilirsiniz.

Örneğin, 1 kg Nestlé Professionel Waffle üzerine 50 g fındık yağı ilave ederek ürünü daha akışkan yapabilirsiniz.

Bu tarifi Nestlé Professionel Waffle Dark ile de hazırlayabilirsiniz.