Cheesecake Tarifi
Nestlé kalitesiyle özenle hazırlanan toz karışımlar ve yaratıcı tarifler ile evde nefis bir Chokellalı Cheesecake yapmak artık çok kolay!
İçindekiler
Kreması için
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 100 g toz şeker
- 50 g un
- 115 g süt
- 115 g krema
- 250 g Labne peyniri
- 1 adet yumurta
Tabanı için
- 120 g yulaflı bisküvi
- 40 g tereyağı
Üzeri için
- 200 g Nestlé Chokella
- 20 g Antep fıstığı
- 20 g krema
Hazırlık
-
1Bir kabın içerisine limon ve portakalın kabuğunu rendeleyin.
-
2Rendelediğiniz kabukları toz şeker ile birbirine yedirin.
-
3Hazırladığınız karışımın içerisine unu ilave edin ve elinizle karıştırın.
-
4Başka bir kabın içerisinde bir mikser yardımı ile sırayla sütü, kremayı, Labne (mascarpone) peynirini ve yumurtayı ekleyerek çırpın.
-
5Çırptığınız karışımın içerisine un ve şekerli karışımı ilave edin.
-
6Başka bir kabın içerisine bisküvileri kırın ve ezin.
-
7Tereyağını bir tencerenin içerisinde ocakta eritin.
-
8Erittiğiniz tereyağını, ezdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün ve elinizle yoğurun.
-
9Bir pasta kalıbının alt kısmını yağlı kağıt ile kenarlarından sıkıca kapatın ve hazırladığınız bisküvili karışımla 2 cm kalınlığında bir taban oluşturun.
-
10Bu tabanı bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız cheesecake karışımını dökün.
-
11Bu tepsiyi fırınınızın en alt taban kısmına koyun.
-
12Tepsinin içerisine kalıbın yarısına gelecek şekilde sıcak su koyun ve önceden ısıttığınız fırında 130 derecede 3 saat pişirin.
-
131-1,5 saat sonra çökme ve çatlamayı engellemek için fırınınızın kapağını açın ve kapatın.
-
14Bu işlemi birkaç kez aralıklı olarak pişene kadar uygulayın.
-
15Cheesecake’inizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
-
16Kremayı bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın.
-
17Bir kabın içerisine Nestlé Chokella koyun.
-
18Isıttığınız kremayı üzerine dökün ve karıştırın.
-
19Sosunuzu arada karıştırarak soğutun.
-
20Soğuyan sosunuzu Cheesecake’iniz soğuduktan sonra üzerine dökün ve sos donana kadar (yaklaşık 3-4 saat) buzdolabında bekletin.
-
21Dolaptan çıkardığınız Cheesecake’i kalıbından çıkarın ve üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin. Afiyet olsun.