Cannoli Tarifi

  • Number of servings
    4

Nestlé Professionel ile Cannoli hazırlamak artık çok kolay...

İçindekiler
  • 100 g Nestlé Professionel Waffle
  • 8 adet milföy hamuru
  • 150 g ricotta peyniri
  • 20 g pudra şekeri
  • 5 g vanilin
  • 2 g tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta beyazı
Üzeri için
  • 10 g pudra şekeri
  • 5 g tarçın
Hazırlık
  • 1
    Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bir süre bekletin ve yumuşatın.
  • 2
    Bir taraftan alüminyum folyoyu uzun ve kalın bir boru şeklinde rulo haline getirin.
  • 3
    Bekleyen ve yumuşayan hamurlarınızı bu folyoların üzerine sarın ve kapama yerine bir fırça yardımı ile yumurta beyazı sürüp kapatın.
  • 4
    Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana ve kabarana kadar pişirin.
  • 5
    Pişen hamurları folyodan çıkartın ve soğutun.
  • 6
    Bir kabın içerisine ricotta peynirini, pudra şekerini, vanilin ve tarçını ekleyip, mikser veya çırpma teli yardımı ile çırpın.
  • 7
    Daha sonra içerisine Nestlé Professionel Waffle ve portakal kabuğu rendesini ilave edip bir spatula ile karıştırın.
  • 8
    Soğuyan milföy hamurlarınızın içerisine Nestlé Professionel Waffle karışımını bir sıkma torbası yardımı ile sıkın. Servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri ile tarçını karıştırıp serpin. Afiyet olsun.