Cannoli Tarifi
Nestlé Professionel ile Cannoli hazırlamak artık çok kolay...
İçindekiler
- 100 g Nestlé Professionel Waffle
- 8 adet milföy hamuru
- 150 g ricotta peyniri
- 20 g pudra şekeri
- 5 g vanilin
- 2 g tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet yumurta beyazı
Üzeri için
- 10 g pudra şekeri
- 5 g tarçın
Hazırlık
-
1Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bir süre bekletin ve yumuşatın.
-
2Bir taraftan alüminyum folyoyu uzun ve kalın bir boru şeklinde rulo haline getirin.
-
3Bekleyen ve yumuşayan hamurlarınızı bu folyoların üzerine sarın ve kapama yerine bir fırça yardımı ile yumurta beyazı sürüp kapatın.
-
4Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana ve kabarana kadar pişirin.
-
5Pişen hamurları folyodan çıkartın ve soğutun.
-
6Bir kabın içerisine ricotta peynirini, pudra şekerini, vanilin ve tarçını ekleyip, mikser veya çırpma teli yardımı ile çırpın.
-
7Daha sonra içerisine Nestlé Professionel Waffle ve portakal kabuğu rendesini ilave edip bir spatula ile karıştırın.
-
8Soğuyan milföy hamurlarınızın içerisine Nestlé Professionel Waffle karışımını bir sıkma torbası yardımı ile sıkın. Servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri ile tarçını karıştırıp serpin. Afiyet olsun.