Profiterol Tarifi
Nestlé Professionel Bitter Kuvertür ile Profiterol hazırlamak artık çok kolay...
İçindekiler
Hamuru için
- 100 g su
- 70 g un
- 50 g tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 g tuz
- 5 g vanilin
İç Kreması için
- 250 g süt
- 60 g toz şeker
- 35 g un
- 5 g vanilin
- 2 adet yumurta sarısı
- 50 gr Nestlé Professionel Beyaz Kuvertür
- 25 g tereyağı
Sosu için
- 230 g Nestlé Docello Bitter Kuvertür
- 50 g krema
- 20 g Nestlé Kakao
Hazırlık
-
1Hamurun yapılışı: Bir tencerenin içerisine su, vanilin, tereyağı ve tuzu koyup ocağa alın.
-
2Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve tahta bir kaşık yardımı ile karıştırarak 1 dakika kadar pişirin.
-
3Ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
-
4Hafif ılık hamurun üzerine yumurtaları kırın ve bir el mikseri yardımı ile hamuru koyu mayonez gibi bir kıvam alana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
-
5Hamuru bir sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıkın.
-
6Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
-
7Daha sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirip fırından çıkarın.
-
8İç kremasının yapılışı: Sütün 2/3’ünü, vanilini ve toz şekeri bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta kaynama noktasına getirin.
-
9Başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, ayırdığınız sütü ve unu bir çırpma teli yardımı ile karıştırın.
-
10Isıttığınız sütün bir kısmını yumurtalı karışıma dökün ve bir çırpma teli ile karıştırarak iki karışımı birbirine yedirin.
-
11Tüm karışımı tencereye boşaltın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
-
12Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın.
-
13Tereyağı ve beyaz çikolata eridikten sonra soğumaya bırakın.
-
14Soğuyan kremayı fırından çıkardığınız profiterol toplarının içerisine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın.
-
15Sosun yapılışı: Kremayı bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın. Nestlé Kakao’yu ilave edin.
-
16Bir kabın içerisine Nestlé Professionel Bitter Kuvertür koyun.
-
17Isıttığınız kremayı üzerine dökün ve karıştırın.
-
18Sosu arada karıştırarak soğutun. İçi krema dolgulu profiterol toplarını bir servis tabağına alın.
-
19Üzerine Nestlé Professionel Bitter Kuvertür ile hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosu dökün ve servis edin. Afiyet olsun.