Profiterol Tarifi

  • Hazırlık zamanı
    50 min
  • Number of servings
    6

Nestlé Professionel Bitter Kuvertür ile Profiterol hazırlamak artık çok kolay...

İçindekiler
Hamuru için
  • 100 g su
  • 70 g un
  • 50 g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 g tuz
  • 5 g vanilin
İç Kreması için
  • 250 g süt
  • 60 g toz şeker
  • 35 g un
  • 5 g vanilin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gr Nestlé Professionel Beyaz Kuvertür
  • 25 g tereyağı
Sosu için
  • 230 g Nestlé Docello Bitter Kuvertür
  • 50 g krema
  • 20 g Nestlé Kakao
Hazırlık
  • 1
    Hamurun yapılışı: Bir tencerenin içerisine su, vanilin, tereyağı ve tuzu koyup ocağa alın.
  • 2
    Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve tahta bir kaşık yardımı ile karıştırarak 1 dakika kadar pişirin.
  • 3
    Ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
  • 4
    Hafif ılık hamurun üzerine yumurtaları kırın ve bir el mikseri yardımı ile hamuru koyu mayonez gibi bir kıvam alana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
  • 5
    Hamuru bir sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıkın.
  • 6
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • 7
    Daha sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirip fırından çıkarın.
  • 8
    İç kremasının yapılışı: Sütün 2/3’ünü, vanilini ve toz şekeri bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta kaynama noktasına getirin.
  • 9
    Başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, ayırdığınız sütü ve unu bir çırpma teli yardımı ile karıştırın.
  • 10
    Isıttığınız sütün bir kısmını yumurtalı karışıma dökün ve bir çırpma teli ile karıştırarak iki karışımı birbirine yedirin.
  • 11
    Tüm karışımı tencereye boşaltın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • 12
    Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • 13
    Tereyağı ve beyaz çikolata eridikten sonra soğumaya bırakın.
  • 14
    Soğuyan kremayı fırından çıkardığınız profiterol toplarının içerisine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın.
  • 15
    Sosun yapılışı: Kremayı bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın. Nestlé Kakao’yu ilave edin.
  • 16
    Bir kabın içerisine Nestlé Professionel Bitter Kuvertür koyun.
  • 17
    Isıttığınız kremayı üzerine dökün ve karıştırın.
  • 18
    Sosu arada karıştırarak soğutun. İçi krema dolgulu profiterol toplarını bir servis tabağına alın.
  • 19
    Üzerine Nestlé Professionel Bitter Kuvertür ile hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosu dökün ve servis edin. Afiyet olsun.