Volcano Kek Tarifi
Nestlé Professionel Waffle Dark ile Volcano Kek hazırlamak artık çok kolay..
İçindekiler
Malzemeler
- 100 g Nestlé Professionel Waffle Dark
- 95 g Nestlé Bitter Kuvertür
- 65 g un
- 100 g toz şeker
- 5 adet yumurta
- 40 g tereyağı
- 20 g Nestlé Kakao
Servis için
- 20 g pudra şekeri
Hazırlık
-
1Nestlé Bitter Kuvertür’ü tereyağı ile beraber benmari usulü eritin.
-
2Bir kap içerisinde yumurtaları ve toz şekeri kabartın.
-
3İki karışımı birbiri ile iyice karıştırın.
-
4Nestlé Professionel Waffle Dark’ı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-
5Kakaoyu ve unu eleyerek, yavaş bir şekilde karıştırarak ekleyin.
-
6Kalıpları yağlayıp çok az un serpin ve unu silkeleyin.
-
7Karışımı kaplara üstten 2 milim eksik şekilde koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin.
-
8Piştikten sonra kalıpları ters çevirip kekleri tabaklayın.
-
9Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.