Labneli Krokanlı Waffle Tarifi
Nestlé Professionel ile Labneli Krokanlı Waffle hazırlamak artık çok kolay...
İçindekiler
Malzemeler
- 150 g un
- 30 g toz şeker
- 4 g vanilya
- 7 g kabartma tozu
- 30 g tereyağı (eritilmiş)
- 50 g yoğurt
- 150 ml süt
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
Üzeri için
- 300 g Nestlé Professionel Waffle
- 200 g mevsim meyvesi
- 70 g krokan
- 50 g labne peyniri
Hazırlık
-
1Bir karıştırma kabının içerisine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin, karıştırın.
-
2Ayrı bir kabın içerisinde yumurtayı çırpın.
-
3Çırptığınız yumurtaya, sütü ve yoğurdu ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın.
-
4Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin, karıştırın.
-
5Eritilmiş tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
-
6Waffle makinesini 250 derece -270 derece ısıya ayarlayın ve ısıtın.
-
7Isıtılmış ve çok hafif yağlanmış makineye waffle hamurunu azar azar dökün.
-
8İki dakika pişirin.
-
9Pişen waffle’ların üzerine Nestlé Docello Waffle sürün.
-
10Üzerine mevsim meyvelerini yerleştirin.
-
11Krokanları serpin.
-
12Bir kasede labne peynirini çırpma teli ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
-
13İnce uçlu bir sıkma torbasına labne peynirini koyun.
-
14Waffle’ların üzerine ince şeritler halinde sıkarak süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Nestlé Professionel Waffle'ı %5 oranında fındık yağı ilave ederek incelterek, çikolata şelalesinde kullanabilirsiniz.
Örneğin, 1 kg Nestlé Professionel Waffle üzerine 50 g fındık yağı ilave ederek ürünü daha akışkan yapabilirsiniz.
Bu tarifi Nestlé Professionel Waffle Dark ile de hazırlayabilirsiniz.